Cabinetul de avocat îl are ca titular pe Mihai-Daniel Pavel, avocat în cadrul Baroului Buzău și al Uniunii Naționale a Barourilor din România, absolvent al Facultății de Drept a Universității București în anul 2017, și, de asemenea, absolvent al unui program de Master în Drept în cadrul aceleiași facultăți începând din 2018.
În 2019, Mihai-Daniel Pavel a devenit membru al Baroului București, precum și al Uniunii Naționale a Barourilor din România, profesând ca avocat colaborator în cadrul unor societăți civile de avocați, în domeniul litigiilor civile, comerciale și administrative. Mai mult, acesta a activat și în domeniul dreptului penal.
Timp de peste 5 ani, acesta a consiliat, reprezentat și asistat clienți - atât persoane fizice, cât și persoane juridice - în procese de drept civil și drept administrativ, dovedind, pe lângă o pregătire tehnică adecvată, și implicare reală în cauzele primite, începând de la cercetări preliminare cu privire la situația de fapt până la identificarea modalităților celor mai bune pentru rezolvarea legală a problemelor clienților. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul acestui cabinet de avocat, fiind membru al Baroului Buzău.
Cabinetul de avocat oferă servicii juridice profesioniste orientate către rezolvarea disputelor în cadrul proceselor civile și administrative, ori către aflarea adevărului și respectarea drepturilor în cadrul procedurilor penale.
Profesionalismul și implicarea în tratarea cauzelor sunt două caracteristici ce definesc cel mai bine activitatea din cadrul acestui cabinet.
În cadrul acestui cabinet acordăm o importanță deosebită modului de redactare al actelor de procedură esențiale, obligatorii în orice proces civil și administrativ, fără de care cauza nu poate fi analizată corespunzător din anumite puncte de vedere de către instanță, întrucât revine părții și implicit, avocatului acesteia, rolul de a expune problema în mod complet și structurat, prin aceste acte. Având la dispoziție toate datele relevante, expuse sistematizat și susținute în special de înscrisurile atașate, instanța are cadrul necesar pentru a pronunța o hotărâre temeinică.
De asemenea, majoritatea cauzelor necesită verificări prealabile cu privire la situația de fapt, sarcină ce revine, din nou, avocatului. Ne referim aici, cu titlu de exemplu, la obținerea datelor de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, la solicitări de comunicare înscrisuri de la aceeași instituție ori de la autorități publice - în litigii ce implică aspecte imobiliare, sau cercetarea datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului atunci când în cauză sunt implicate și societăți comerciale, precum și observarea istoricului litigios al unor persoane. Astfel de demersuri fac parte din activitatea acestui cabinet.
Este important de știut faptul că o problemă poate avea mai multe modalități legale de a fi rezolvată, iar hotărârea judecătorească este doar una dintre acestea, astfel că noi încercăm să consiliem clientul în a alege calea optimă spre rezultatele urmărite.
Mai mult, în cadrul fiecărei cauze dăm dovadă de implicare prin modul în care ne raportăm la aceasta, încercând să ne imaginăm în situația clientului, păstrându-ne în același timp rațiunea și obiectivitatea.
Pe scurt, observăm scopul final al clientului și, prin metode profesioniste și prin implicare, încercăm să obținem cel mai bun rezultat.
Adăugăm că o parte din serviciile oferite nu se limitează teritorial, mai exact suntem dispuși să asigurăm consiliere juridică în vederea rezolvării disputelor precum și reprezentare în cadrul proceselor prin redactare de acte de procedură în numele clientului indiferent de zona de proveniență a acestuia ori de locul în care se află instanța.
Cu toate acestea, reprezentarea fizică în fața instanțelor se stabilește cazual, în funcție de împrejurări.
Mihai-Daniel Pavel este și autor al unor articole de specialitate juridică, publicate pe platforma www.juridice.ro, ce pot fi consultate la următoarea adresă:
https://www.juridice.ro/author/mihai-daniel-pavel
Articolele sunt redactate pe teme de drept penal și drept procesual penal, precum și pe anumite aspecte de drept procesual civil.